sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Little piggies

Harvemmin kehtaan esitellä alle luovutusikäisiä poikasia julkisesti, mutta olkoon tämä nyt poikkeus. Tältä näyttää lunkaryapoikaset kahden viikon iässä.

Äänetön Ärräpää "Ärrä"
 
Ällösöpö Äksönsankaritar "Rita"
 
Rita

Lunkavauvat ovat friikkejä. 0-2 viikkoiset ovat vielä pörröisiä ja vinksahtaneimpien mielestä älyttömän suloisia. Näiden voisi uskoa syntyvän, kun risteytetään hattara ja orava jonka kovalla vaivalla hankkima käpy on juuri räjähtänyt atomeiksi. Tuotos on siis kiukkuisen näköinen, pehmoinen (onneksi ei kuitenkaan tahmea) ja pienillä talttahampailla varustettu lujaa juokseva (ja huutava) pieni eläin.

2-4 viikkoisina poikaset pudottavat naamaturkkiaan, eli silmien ympäriltä sekä nenän ja silmien välistä marsulapset kaljuuntuvat hetkellisesti. Tarkkasilmäisimmät näkevät jo näistä kaksiviikkoisista, että karvat harvenevat nenän päältä ja silmien ympärille on jo ilmestynyt kapea, kalju rengas. Ensi viikolla nämä pikkutyypit näyttävät kapisilta luonnonoikuilta, onneksi sitä kauhua kestää vain noin viikon ajan kun uusi naamaturkki kasvaa takaisin. Luovutusikäinen lunka on jo niin normaalin marsun näköinen kun lunka koskaan voi olla.

Hauskoja kommentteja näistä kyllä kuulee! Yleisin veikkaus eläínlajiksi on jonkin sortin kutistettu lammas. Kieltämättä nämä näyttävät jotenkin tutuilta! Kani on myös yleinen veikkaus, eikä sekään ihan harhaan mene.  Voisi ne olla myös kisuja?

Ä-poikue joka tässä toimi mallina on muuten positiivinen yllätys. Tämä lienee Kvickin tähänastisista poikueista paras, ei extrarusetteja eikä muitakaan suurempia virheitä. Ärrä näyttää jopa melko lupaavalta! Disa on ihana ja pitkäpinnainen äippä <3

Meidän marsulaan muutti jokin aika sitten myös uusi lemmikkivahvistus, Wannabe Yedi Master Yoda eli Yoda! Yoda on nonself silver argente (eli argentiina :D) naaras. Marsulassa on aina oltava yksi "oikea marsu" eli sileäkarvainen, meidän edellinen sk Napu alkaa olla jo papparainen. Yoda on hyvin samanhenkinen kuin Napu oli nuorena, suihkii menemään eestaas ja välillä jähmettyy paikoilleen pyörittelemään silmiään kuin suurempikin drama queen. Vähän atleettisempi kuin lunkat jotka liikkuvat ainoastaan ruoka-aikaan ;)

Wannabe Yedi Master Yoda

2 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Rotta!

Leeni kirjoitti...

Ääh miten söpöjä, söpöjäsöpöjäsöpöjä!