keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Vuoden viimeinen poikue

Evernia oli aamuyön tunteina synnyttänyt kaksi isoa poikasta jotka valitettavasti olivat molemmat kuolleita. :( Mamma oli surkea aamulla ja tarmokkaasti pesi jo täydellisesti putsattuja lapsiaan.. Onneksi Evernialla on kaikki hyvin, syö, juo ja hoitaa vähän liiallisellakin rakkaudella Kikin S-poikuetta.

Tässä oli sitten tämän vuoden poikueet ja nyt on hyvä hetki tehdä vähän yhteenvetoa. Vuoden 2012 poikueet lukuina (suluissa l = lunkaryat c = ch-teddyt):

Naaraita astutettu: 18 (l = 10, c = 8)
Syntyneet poikueet: 12 (l = 7, c = 5)
Eläviä poikasia: 28 (l = 21, c = 7)
 - naaraita 18 (l = 15, c = 3)
 - uroksia 10 (l = 6, c = 4)
Kuolleita poikasia: 8 (l = 4, c = 4)
Emoja kuollut: 2 (l = 1 keskenmeno ja siitä seurannut kohtutulehdus, c = 1 tiineysmyrkytys)

Ch-teddyjen osalta tästä näkee raa'an totuuden, eläviä poikasia ainoastaan 7 joista 4 uroksia. Olen monesta suunnasta kuullut että ch:t ovat huonoja tiinehtymään, tiineydet epäonnistuvat ja poikasia syntyy vähän, en vaan ole uskonut.. Viidessä poikueessa 7 elävää ja 4 kuollutta, prosentuaalisesti se tarkoittaa 37 % kuolleita poikasia kun lunkilla sama luku on 16 %. Vuoden ainoa tiineysmyrkytys sattui ch:lle, kuin myös ainoa poikue jossa kaikki poikaset kuolivat. Katsokaa myös astutettujen naaraiden määrää verrattuna eläviin poikasiin (l = 2,8 elävää poikasta/astutettu naaras, c = 0,9 elävää poikasta/astutettu naaras).. Hieman on haastavaa.

Nyt olen sellaisessa tilanteessa, ettei marsulassa ole enää montaa ch-teddyä käytettävissä. Ensi vuodelle astutan vielä Moan ja  viimeisen kerran vielä Evernian, näiden lisäksi on ainoastaan yksi naaras Claudine jota en aikonut enää astuttaa. Evernia on astutettu nyt kolme kertaa, tuloksena yksi kuollut poikue, Evernia on siis huono tiinehtymään. Saa nyt nähdä mitä näiden kanssa tapahtuu.

Lunkien kanssa menee paljon valoisammin, nyt kun marsula on karanteenissa voin rauhassa katsoa poikasten kasvamista ja miettiä mitä jätän kotiin. Tällä hetkellä kotiin on jäämässä Paradise, Quadrophenia, Red Riding Hood ja Sookie Stackhouse. Lupaavia ovat myös Quicksand, Scarlett, Rumpelstiltskin, Ridere Of Riddles ja Petite Princess Yucie.

Ei kommentteja: