lauantai 9. maaliskuuta 2013

Nyytittäminen

Pitkäkarvainen marsu tulee näyttelyissä esittää turkissaan, eli teoriassa sen jokaisessa karvassa tulee olla jo mamman masussa siihen kasvanut karvanpää tallella. Käytännössä karvoja katkeaa ja irtoaa aina (tämän tietävät kaikki joilla on hiukset). Parhaassa mahdollisessa turkissa esiintyäkseen marsua on alettava turkin kasvaessa nyytittää.

Huomautan, etten montaakaan marsua ole vielä nyytittänyt, eikä minun tapani ole yksi ainoa oikea. Jokainen nyytittää tavallaan. Pääasia on, että nyytit eivät satuta marsua ja että itse nyytittäminen tehdään marsun ehdoilla, ei väkisin. Esittelen nyt oman tapani nyytittää lunkaryaa.

Nyyteissä materiaalina kertakäyttöpefletin puolikkaita ja vahvikkeena pahvia.

Vaihe 1. Kampaa turkki löyhästi auki afrokammalla ja nypi roskat pois.

Vaihe 2. Erottele laahus muusta turkista sormin siten, että nyytti mahdollistaa marsun luonnollisen liikkumisen (älä siis aloita laahuskarvojen nyytittämistä liian edestä). Päälimmäiset karvat voi lunkalla jättää irralleen. Aseta nyytti turkin alle, taittele reunat keskelle ja taita vielä nyytti kaksinkerroin jotta siitä tulee tukevampi eivätkä karvat jää vahingossa kumilenkin väliin. Kiinnitä tiukasti kumilenkillä.

Vaihe 3. Tee samoin kummallekin kyljelle. Aloita kylkien nyytittäminen tekemällä jakaus suurin piirtein keskelle marsun selkää jotta nyytteihin tulee saman verran turkkia. Voit jättää taas päälimmäiset karvat/kiharat irralleen etteivät ne vahingossakaan kiristä marsua. Tarkista vielä lopuksi kaikki nyytit ettei yksittäisiä karvoja ole jäänyt kumilenkkien väliin eivätkä nyytit ole liian tiukkoja.

 
Paketissa! Mallina toimi Scarlett** iältään 4,5kk.